Sunday, 20 October 2013

Kelas Blogging

Posted by farahpinklady at October 20, 2013 0 comments
Pagi tadi (12/10/2013) aku berpeluang untuk menghadiri kelas blogging yang telah dianjurkan oleh GLAMpreneurs. Terima kasih kepada Diha kerana menjemput aku join kelas tersebut.

Semangat betul aku bersiap - siap pada pagi Sabtu macamni semata - mata nak pergi dengar lecture. Kalau zaman belajar di kolej dulu, aku tak pernah kot serajin ni! Lecture plak tu di Tun Dr. Ismail (TTDI)! Sanggup dowh aku redah jammed~

Lecture hari ini disampaikan oleh En. Zaer Ali yang merupakan suami kepada CDM ShaKhalid. Juruh orangnye...Tengok dahi laaa beb!

Dalam kelas pembelajaran itu juga, tetamu - tetamu yang belum mempunyai blog juga berpeluang untuk mencipta blog sendiri. Sambil menyelam minum air gittew!

Saturday, 12 October 2013

Fashion Tips For Petite

Posted by farahpinklady at October 12, 2013 0 comments
Girls...
If you are petite, FRET NOT!!!
You still can rock the fashion world,babes!

Eva Longoria is size 5'2"

Here's a few tips for you girls in choosing the right outfit to look fab!
  1. monochrome colors;
  2. Wear a pair of stilletto;
  3. High waisted outfit;
  4. Simple long dress;
  5. Bell bottom pants;
  6. Avoid short pants;
  7. A perfect size apparel is compulsory;
  8. Choose a thin belt;
  9. Choose dark colored apparel;
  10. Avoid big handbags;
  11. Wear a vertical stripes clothes;
  12. No ankle straps shoes please!;
  13. V and U collar shirts will do; and last but not least...
  14. WEAR CONFIDENT!

Wednesday, 9 October 2013

Tips Mengawal Api Kemarahan

Posted by farahpinklady at October 09, 2013 0 comments
Haaa...
Kelas kau Jah topik aku hari ini!
KAU HADO????

Baru - baru ni aku ternampak artikel mengenai tips untuk mengawal perasaan marah. Menarik, bukan? Korang pernah kena marah?atau mungkin korang sendiri pernah marah pada orang lain. Marah sangat sampai rasa macam badan berapi - api gittew!


Memang normal untuk kita yang marhaen ni untuk berasa marah. Tipu lah kalau korang cakap selama korang lahir kat dunia ni, korang belum pernah marah pada seseorang! Kalau Rasulullah S.A.W tu aku percayalah. Percaya atau tidak, perasaan marah yang terlampau boleh mendatangkan kesan buruk ke atas kesihatan individu, contohnya migrain.

Disini ada beberapa tips yang boleh anda dicuba bagi mengawal perasaan marah:


  1. Luangkan masa bersendirian seketika dan tarik nafas yang dalam (perut) dan kira 1 hingga 10 secara perlahan - lahan;
  2. Apabila reda, luahkan ketidakpuasaan hati secara asertif tanpa menyindir atau menyentap perasaan orang lain;
  3. Bersenam, seperti ambil masa berjalan menghirup udara yang segar;
  4. Berfikir sebelum berkata kerana apabila kita marah, kita cenderung untuk mengeluarkan kata - kata kesat yang boleh menyebabkan konflik;
  5. Cuba mencari jalan penyelesaian disebalik sesuatu punca kemarahan;
  6. Elakkan berdendam, sebaliknya cubalah belajar untuk menjadi seorang yang pemaaf;
  7. Mengambil ringan sesuatu permasalahan tersebut dengan menyelitkan unsur - unsur jenaka;
  8. Kuatkan spiritual korang dengan memperbanyakkan amal ibadat; dan
  9. Minta bantuan orang lain, sekiranya perlu.

Selamat mencuba uols...

p/s: Sesungguhnya syaitan mencari pelbagai punca untuk membangkitkan kemarahan kaum - kaum Adam
 

Farah PinkLady Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review